Specificatii tehnice

SPECIFICAȚII TEHNICE

SPECIFICAȚII TEHNICE

Sistem metric / European Sistem britanic / American

Închis:

Deschis:

Saltea:

138 x 218 x 32cm

210 x 218 x 110cm

210 x 190 x 4cm

54.3 x 85.8 x 12.5"

82.6 x 85.8 x 43.3"

82.6 x 74.8 x 1.6"

Lungimea scării:

Standard:  211cm

Prelungit:    239cm

XL:    268cm

Standard:  83"

Prelungit:   94"

XL:  105"

Cum să alegem lungimea scării:

 

Până la o înălțime a plafonului de 210 cm: Standard

Până la o înălțime a plafonului de 238 cm: Prelungit

Până la o înălțime a plafonului de 265 cm: XL

(Distanța dintre sol și partea de sus a barelor transversale)

Greutate brută:
70kg

(Greutatea exactă poate varia din cauza carcasei realizate manual)

155lbs

(Greutatea exactă poate varia din cauza carcasei realizate manual)

Greutatea maximă admisă:

408kg

Greutatea maximă admisă depinde și de greutatea maximă admisă pe portbagajul autovehiculului.

900lbs

Greutatea maximă admisă depinde și de greutatea maximă admisă pe portbagajul autovehiculului.

Greutatea maximă admisă pe scări:

150kg

330lbs
Viteza de deplasare maximă admisă:

110km/h

70mph
Cerințele referitoare la portbagaj/barele transversale:

75kg

165lbs
Rezistență la vânt:

  64km/h testat

  32km/h recomandat

40mph testat

20mph recomandat

INSTRUCȚIUNI DE MONTARE

Datorită sistemului de montare și fixare universal cortul Skycamp poate fi montat pe majoritatea vehiculelor.

Acest cort de plafon a fost proiectat în așa fel, încât să poată fi montat pe două bare transversale normale (nu direct pe acoperișul mașinii), cum sunt cele fabricate de Thule, Yakima sau orice alte bare transversale existente pe piață (este vorba de aceleași bare pe care le montați caiacul sau bicicleta).

 Nézze át a járműve gépkönyvét vagy lépjen kapcsolatba a gyártóval, hogy megtudja a járműve tetejének súlykorlátját.

Consultați manualul tehnic al vehiculului Dvs. sau contactați fabricantul pentru a afla greutatea maximă suportată de acoperișul vehiculului Dvs. Convingeți-vă că șinele sau barele transversale suportă minim 75 kg (în timpul deplasării). 

Sub carcasa principală a cortului Skycamp se găsesc două șine și trebuie montate pe barele transversale cu ajutorul elementelor de fixare reglabile. Verificați dimensiunile specificate mai jos referitoare la distanța dintre șinele de fixare ale Skycamp pentru a afla dacă acestea sunt în conformitate cu șinele Dvs. Șinele au o lățime de 4.5 cm.

Vă rugăm să consultați următoarea imagine care reprezintă distanța minimă dintre barele transversale:

IMPORTANT: Sunteți de acord și acceptați faptul că este responsabilitatea Dvs. exclusivă să decideți dacă vehiculul sau remorca Dvs. sunt potrivite sau nu pentru utilizarea și montarea în siguranță a cortului Skycamp

Șinele sau barele transversale TREBUIE să suporte o încărcare dinamică de cel puțin 75 kg, iar distanța dintre barele transversale TREBUIE să fie minim 76 cm, iar greutatea minimă suportată de autovehiculul Dvs. TREBUIE să fie minim 75 kg. Vă rugăm să contactați fabricantul vehiculului pentru a afla limita de greutate și să luați în considerare faptul că NU recomandăm să montați cortul Skycamp pe mașini compacte. În cazul în care nu respectați aceste instrucțiuni, acest lucru ar putea solda nu doar cu avarieri, ci și cu vătămări corporale grave.

 

SCARĂ

Scara cortului Skycamp este disponibilă în două mărimi: standard (83"/211cm) și lungă (94"/239cm). Aceste înălțimi reprezintă distanța maximă dintre sol și șinele/barele transversale (scările au dimensiunile de 230 și 260 cm).

MATERIALUL CORTULUI

Poli-bumbac

  • pânză poli-bumbac de înaltă densitate de 300g/m2
  • impermeabilă
  • respirabilă
  • izolantă
  • durabilă

Materialul poli-bumbac este respirabil (șanse mai mici de condensare) și izolează foarte bine, astfel nu o să vă fie cald într-o zi călduroasă și nu o să vă fie frig la temperaturi mai scăzute. Este mai grea, decât materialul tipic din poliester, astfel asigură liniștea și în condiții de vânt puternic. Acest material este mai durabil, decât poliesterul (nu este nevoie de lipirea legăturilor!) și este mult mai rezistent față de razele solare UV dăunătoare. 

Interpretarea produselor de ignifugare 

Cortul realizat din pânză poli-bumbac poate fi de două feluri: poate fi tratat cu un produs de ignifugare sau nu.

Produsele de ignifugare (FR) sunt utilizate în cazul mai multor materiale (pijamalele copiilor, mobile, perdele, corturi) pentru a preveni sau a încetini răspândirea focului. Produsele de ignifugare sunt utilizate frecvent în cazul materialelor din care se realizează corturi pentru a îndeplini cerințele referitoare la protecția împotriva incendiilor. Materialele Poly 210D ale iKamper (cort, parasolar, cort exterior) și corturile realizate din pânză poli-bumbac FR sunt tratate cu produse de ignifugare și îndeplinesc normele, standardele referitoare la protecție la incendiu, ca de exemplu standardul CPAI-84 utilizat în 7 state americane și în Canada (CA, LA, MA, MI, MN, NJ, sau NY).

Verificarea interpretării produselor de ignifugare

Standardul privind protecția la incendiu valabil în mai multe state ale SUA și în Canada, referitor la corturi, standardul CPAI-84 a apărut în 1976 pentru limitarea pericolului de incendiu la care au fost supuse corturile acoperite cu mușama. Cu toate că produsele de ignifugare contribuie la reducerea riscului de incendiu, materialele corturilor s-au dezvoltat în mod semnificativ, iar cercetările arată că aceste substanțe chimice pot dăuna oamenilor și mediului. Pânza poli-bumbac naturală este mult mai respirabilă, astfel cortul Skycamp standard cu pânză este realizat fără utilizarea produselor de ignifugare.

În Canada și în 7 state ale SUA (CA, LA, MA, MI, MN, NJ, sau NY) livrăm pânza poli-bumbac tratată cu produse de ignifugare din cauza legilor referitoare la produsele de ignifugare valabile în aceste state.

Abonare newsletter